Comparteixo algunes de les recomanacions i reflexions d’autocura que faig a les meves alumnes durant els períodes de vacances estiuenques.

Som Terra, som cos

Tenim un cos, un portal, un temple sagrat a cuidar tant per dins com per fora.

Mou-lo, sacseja’l, balla’l, estira’l, descansa’l, mima’l. Hidrata i nodreix amb una bona alimentació el teu cos i el teu cervell. Cuida la teva postura corporal en el teu dia i a dia i vesteix robes còmodes sempre que puguis. Sent la terra sota els teus peus com et sosté. Troba l’equilibri entre activitat i descans: vertical i horitzontal, moviment i immovilitat. 

Agraeix cada dia tenir un cos per tenir experiències, relacions i aprenentatges. Cuida els espais que habites.

Som Aigua, som fluids

Quan neixem el 70% som aigua i amb l’edat adulta un 60%. La sang està composta per més d’un 80% d’aigua, la pell més del 70%, els ronyons més del 80%, etc.

Beu aigua, ni massa freda ni massa calenta, això, és clar, també dependrà de l’època de l’ any i del teu tipus de metabolisme que tinguis però com a norma general i a mode d’hidratació millor una temperatura neutra. 

Moltes són les persones que em diuen «no tinc sed». El cervell funciona així: ell t’ envia la senyal de «sed» i llavors beus aigua, infusió, caldo, gaspatxo, però si no beus aigua i això passa de forma reiterada (potser a la infancia, a l’adolescencia, èpoques de molt de treball,..) el cervell deixarà de gastar energia en una ordre que no és atesa. No enviarà la senyal evident però començaran a passar coses com sequedat, mal humor, dificultat de concentració, restrenyiment, dolors lumbars-ronyonada, cansament, rampes, etc etc etc…

Pots enriquir l’aigua amb unes gotes de llimona (millora el ph de la sang), amb infusió de tè verd (és antioxidant), amb aigua de mar (conté tots els elements de la taula periòdica)

El millor moment sempre és quan tens sed però com deia abans si no sents aquesta alerta activada no vol dir que no necessitis aigua, ja hem vist lo important que és hidratar el cos, els òrgans, el cervell. Llavors

– abans dels àpats per preparar l’estòmac i evitar cremors,…

– abans i després de la pràctica física, amb moderació

– entre els àpats

Som Foc, som energia

Som energia compartida. I amb l’arribada del bon temps convida a obrir-nos a l’altre, a noves experiències, a la natura, a més lleugeresa i diversió. El dia és més llarg i podem atendre les diferents àrees de la nostra vida.  

Decideix en què i a qui dediques la teva energia. Posa enfoc, direcció, concreció, també fluidesa, tendresa i paciència equilibrant el masculí i femení. Cuida les relacions, els projectes, el nen i nena interiors amb joc, rialles i diversió. 

Som Aire, som esperit

Jo respiro, jo existeixo. L’oxigen que respirem és aliment per les nostres cèl.lules. La sang s’encarrega de transporta’l perquè arribi al cor i arreu. El diafragma, el principal múscul respiratori, necessita espai i tenir un bon to per fer bé la seva feina. 

Tria una postura còmode amb la columna espinal llarga i practica la respiració concient, completa i profunda per treure l’aire residual i actualitzar les capacitats respiratòries. Al cap d’uns minuts retorna a la respiració natural -pots posar les mans damunt l’abdomen si ho prefereixes- i observa com la ment es calma. Amb la pràctica esdenvindrà un hàbit i desapareixarà l’esforç.

La respiració ens arrela poc a poc al present, a l’ aquí i ara. És el procés a través del qual connecto amb la Vida i l’ Existència, així, sense més ni menys. 


Categorías: Uncategorized

0 comentarios

Deja una respuesta